Slide background

Hoe werken wij?

Als uitlaatdienst in Utrecht en omgeving halen we de honden op bij de mensen thuis. Hiervoor krijgen we een sleutel. Vaak worden we op straat verbaasd aangesproken op onze enorme sleutelbos: “Je lijkt wel een gevangenisbewaarder!”
Tegenwoordig hebben we 2 mooie busjes, waarin we ongeveer 10 honden ophalen. Ze hebben alle ruimte, kunnen languit liggen, heen en weer lopen, naar buiten kijken. Als mensen met ons meerijden zijn ze altijd erg verbaasd over de rust onder de honden. Er wordt niet geblaft of zenuwachtig heen en weer gehold, de honden zijn superrelaxt, weten precies wat er gaat gebeuren en zijn geduldig.

Eenmaal in het bos verandert dat: beide bussen worden geopend en 1 voor 1 rennen ze blij het bos in. We lopen altijd dezelfde wandeling zodat wij de weg niet kwijt kunnen raken, en de honden ook niet.

Het pad is ondertussen flink uitgesleten en moet zo ontzettend naar hond ruiken dat geen konijn het durft over te steken. Alle honden krijgen een knaloranje label om met ons 06 nummer, “just in case”. Tijdens de wandeling kunnen ze heerlijk uitrazen. Er zijn wel een paar regels: bij de groep blijven, stoer of opdringerig gedrag wordt niet getolereerd, pesten ook niet (ja, het zijn soms net kinderen).

Door die regels in de loop der jaren te handhaven hebben we hele vrolijke, stabiele, relaxte en gevarieerde groepen gekregen. Na de wandeling brengen we alle tevreden hondjes terug naar hun eigen huis.